Hapje met artisjok

Een eenvoudig maar toch stijlvol hapje. Het past bij elke gelegendheid en je hebt er niet echt veel voor nodig. Heel smaakvol, en snel gemaakt.

Wat heb je nodig?
200 g filodeeg
3 el olijfolie
200 g artisjokharten (bokaal of blik)
1 teentje knoflook (gehakt)
1  kl tijm, verse
1 handvol waterkers
150 g zalm, gerookte (in plakjes)
zout en peper 

  Pureer de artisjokken met de knoflook, de tijm en 1 el olijfolie glad in de keukenmachine. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
 

Verdeel de waterkers over de deegkorfjes. Vul ze met de artisjokkencrème en leg er een plakje gerookte zalm bovenop. Werk af met een appelkappertje en peper uit de molen.

Bron: Libelle Lekker

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!