Bosvruchtenmuffins (Hummingbird Bakery)

Nog eens een bakrecept, want dat lijkt al een hele tijd geleden. Dit keer geen klassieke cupcakes, maar muffins. Bosvruchten vind ik hierin heel lekker. Ze geven een beetje een fris zure smaak. Welke bosvruchten je gebruikt, maakt eigenlijk niet veel uit. In het boek worden er bosbessen en frambozen gebruikt. Ik heb rode bessen gecombineerd met de blauwe bosbessen.

Wat heb je nodig?

12 tot 15 stuks

300 gr bloem
155 fijne tafelsuiker
1 el bakpoeder
1/2 tl zuiveringszout
1/4 tl zout
2,5 dl melk
2 grote eieren
1 tl vanille-extract
85 gr gesmolten boter
50 gr bosbessen (vers of diepvries)
50 gr frambozen (vers of diepvries)
(of andere combinatie)

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 190°C. (ik heb ze op 175° gebakken)
Ze in een muffinbakvorm papieren vormpjes.

Zeef de bloem, 115 gr suiker, bakpoeder zuiveringszout en zout in een grote kom.

Doe de melk in een andere kom en klop de eieren en het vanille-extract er met een garde door.

Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en giet het melkmengsel erin terwijl u het mengsel op een lage snelheid klopt. (mixer of kitchen-aid)

Klop het mengsel op een matige snelheid tot een glad beslag. Klop daarna de gesmolten boter erdoor.

Roer de vruchten met een houten lepel of spatel door het beslag.

Verdeel het beslag of de vormpjes. (ongeveer 2/3 gevuld). Bestrooi met het restant van de suiker.

Zet de bakvorm in de oven en bak de muffins 18 minuten tot ze goudbruin zijn en veerkrachtig aanvoelen. Laat ze even in de bakvorm zitten en laat ze dan volledig afkoelen op een rooster.

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.