Pasta met scampi en garnalen

Pasta en scampi. Er zijn honderd variaties, maar deze blijft ten huize van Donna Caramella toch een klassieker die al jaren meegaat. De eerste dag is het lekker, als je een overschotje hebt is het de dag nadien nog lekkerder: dan zijn echt al de smaken goed opgenomen door de pasta. Maak dus altijd wat meer…

 

Wat heb je nodig?
(2 personen)
Scampi’s (5-6 per persoon)
200 ml visbouillon
1-2 rode paprika’s
1 teentje look, gehakt
150 gr garnalen
1 potje room (250ml)
scheutje cognac of gelijkaardig (kan ook worden weggelaten)
2 kl mosterd
gehakte peterselie
250 gr pasta (tagliatelle)

Wat moet je doen?
Eerst en vooral de scampi’s pellen en het darmkanaal verwijderen.
Zet een kookpot op om de pasta te koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
De paprika’s in reepjes snijden en samen met de fijngehakte look eventjes aanstoven in olijfolie.
De visbouillon bijvoegen en voor de helft laten inkoken.
Dan de cognac bijvoegen, de room en de mosterd. (goed roeren voor de binding!)
Doe dan de scampis erbij. Voeg op het laatste de peterselie er aan toe samen met de garnalen.
Giet de pasta af en meng de pasta met de saus. (je kan het ook apart opdienen)

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Dit klinkt heerlijk en ziet er ook zo uit! Dit wordt meteen gepind en aan het weekmenu.

  2. … toegevoegd!

  3. Kleckerei schreef:

    Ohhh wat lekker! Ik hou van pasta and seafood eten 🙂

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.