Saté Lilit (Balinese kipsaté)

De laatste tijd probeer ik zo eens af en toe wat meer Aziatisch te koken.
Nu Aziatisch is ook heel ruim… van Chinees tot Indisch… dat is ook een wereld van verschil.
Indisch verkies ik boven Chinees, maar je hebt dan al die andere landen nog, die elk hun typische smaken en kruiden hebben.
Dit keer trekken we naar Bali. Het is een recept van Rudolph Van Veen op 24 kitchen, uit het programma The Taste of Life Travel. Bij ons (België) oa te zien via Njam.tv. Maar dus ook via de website in een filmpje te volgen. Dus als je eens iets anders op de BBQ wil… en het kan ook perfect als hapje.

Wat heb je nodig?

satéprikkers of sereh (citroengras)

600 g kipfilet
2 sjalotjes
3 rode pepers
125 g geraspte kokos
1 tl kurkuma
1 el sambal manis
1 mespuntje zout
150 g kokosmelk
2 bosuitjes

ketjap manis
Wat moet je doen?

Zet de satéprikkers in het water. Doe de kipfilet in de keukenmachine samen met de sjalotten, 2 rode pepers, geraspte kokos, kurkuma, sambal, zout en kokosmelk. Hak het geheel fijn tot een kippengehakt. Vorm een ruime eetlepel van het gehakt rondom een satéprikker (of de sereh) en grill de saté gaar. Snijd de peper en de bosui in ringetjes en meng dit met ketjap. Serveer de saté samen met de ketjapsaus.

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!