Perenkaramel

Ik kom nog eens even terug op de afgelopen Foodswap. In mijn pakketje van Iris stak er een potje met perenkaramel. Jammer genoeg was er geen recept terug te vinden op de blog van Iris… maar even navragen, en tot mijn verbazing kwam het uit de Delicious van januari 2013. Oké, even mijn Delicious er dus terug bijnemen. Dit had ik echt helemaal niet gezien. En ja hoor op pagina 15: 3x winterjam. Dat herinnerde ik me wel! Zelf vind ik het heerlijk in combinatie met een stukje overheerlijke kaas. Het zoete samen met het zoute, dat is echt een fantastische combinatie. Ideaal dus om te serveren bij een kaasplankje.

Wat het je nodig?

3 rijpe peren
100 gr suiker
100 gr boter

Wat moet je doen?

Snij de peren in blokjes en pureer ze met een staafmixer. Kook in 10 minuten op laag vuur tot een dikke puree.
Laat 100 gr suiker in een koekenpan karamelliseren. (Roer zo weinig mogelijk met en spatel)
Voeg de boter toe, en roer tot de boter is opgelost en de karamel mooi glad.
Roer dan de dikke perenpuree door de karamel. Roer opnieuw glad.
Doe in een schone gesteriliseerde pot en bewaar koel.
 smakelijkgroen

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Iris schreef:

    Ik had maar een klein pottje voor mijzelf gemaakt en die was toch wel erg snel leeg. Ik ga hem dus binnenkort weer maken, heerlijk was 'ie!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s