Knapperige kipstukjes

Weer zo een snel klaar en eenvoudig gerechtje vol van smaak. Dit keer niet met vis, maar met kip.
Het komt ook weer uit de Delicious, maar ik heb er jammer genoeg niet bijgeschreven welke editie. Dit keer is het een recept van Bill Granger. Je hebt ook weer niet erg veel ingrediënten nodig.

.
Wat heb je nodig (4 personen)

500 gr kipfilet (in hapklare stukjes gesneden)
60 ml sojasaus
2,5 el sake (je kan ook mirin gebruiken)
1 teentje knoflook, geperst
75 gr maïsmeel (maizena)
35 gr bloem
neutrale olie om te frituren

Voor erbij, groene sla, rijst, en chilisaus voor erbij

Wat moet je doen?

Meng de kip in een kom met de sojasaus, sake en knoflook en laat 30 minuten marineren in de koelkast.
Meng het maïsmeel en de bloem in een grote kom (of plastiekzak). Schud de marinade van de kip en haal ze door het bloemmengsel. (handig in een zak).

Verhit 3-4 cm olie in een wok op hoog vuur en bak de kip in delen in ongeveer 4 minuten goudbruin.
Serveer direct met de sla, rijst en saus.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Marian schreef:

    Mmm, lekker! Denk dat dat hier wel succes zou hebben!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s