Appelcrumble (taart)

Je moet altijd positief blijven: slecht weer buiten? Ideaal bakweer!
We hebben nog een hoop appels, ideaal voor een lekkere appeltaart die smaakt naar appelstrudel…
Wat heb je nodig?
het deeg
140 gr speltmeel
1 tl bakpoeder
100 gr boter
100 ml zure room
1 ei
1/2 tl vanilearoma
50 ml honing
de vulling
70 gr rozijnen
4 appels
1 tl kaneelpoeder
1 tl vanillesuiker
de curmble
180 gr speltmeel
75 gr koude boter
75 ml honing
Wat moet je doen?
Het deeg
Roer de boter romig met de honing en 4 el heet water. Vermeng met de zure room, vanillearoma, het ei en een snuifje zout; Zeef de bloem en de bakpoeder en spatel ze erdoor.
Beboter een springvorm (28 cm) en schep er het beslag in. Zet in de koelkast.
De vulling
week de rozijnen even in kokendheet water en laat uitlekken. Schil intussen de appels en snij ze in blokjes. Mens de blokjes met de kaneel, vanillesuiker en de uitgelekte rozijnen.
De crumble
Kneed de boter met de honing en het meel met de vingers door elkaar tot je “kruimels” hebt. Zet even in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 150°C. Schep de appelmix op het deeg, stooi de crumble erover. Bak 40 tot 45 minuten in het midden van de oven. Bestuif voor het serveren eventueel met poedersuiker.

Tips and tricks
Lekker met een bolletje speculaasijs.
Als je geen speltmeel in huis hebt, met tarwemeel gaat dit natuurlijk ook.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Christine schreef:

    Dit ziet er weer heerlijk uit! Ik ben dol op alles wat te maken heeft met appels!
    Liefs
    Christine

  2. Es schreef:

    Dat klinkt goed! Ik heb nog appels liggen. Misschien maak ik ook wel een crumble!
    🙂

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.