Tuinbonen-rucola dip

Tuinbonen… het vraagt wat extra werk om ze te doppen, maar dat moeten we er maar voor over hebben. Ik ben nog eens in mijn Delicious archief gedoken, en heb weer enkele gerechtjes uitgeprobeerd.  Uit de Delicious van mei 2010 op pagina 107 komt dit recept voor de Tuinbonen-Rucola dip. Het is uit de reeks: “Koken met Bill Granger”. Het is een uitstekend alternatief voor pesto. Geen pijnboompit te bespeuren! Maar qua textuur en smaak, is het al even lekker. Je kan het gebruiken op een crostini, bij pasta, als dipje bij groenten…

Wat heb je nodig?

160 gr gepelde tuinbonen (dus gedopt gewicht)
50 gr rucola
30 gr geraspte Parmezaanse kaas
1,5 el citroensap
1 teen knoflook
125 ml olijfolie

Sorry, geen eigen foto…
Wat moet je doen?
Kook de tuinbonen gaar. Dat is in een paar minuten gefixt. Laat ze afkoelen, dop ze (dit is het “zwaarste werk”), doe ze dan samen met de rucola, kaas, beetje citroensap , knoflook in een keukenmachine. Mix, en voeg de olijfolie erbij.
Voeg nadien naar smaak nog wat citroensap bij. En eventueel nog wat zeezout en peper. Ik vond dit zelf niet nodig.
Smakelijk!



Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.