Garnaalkroketjes

Het vraagt tijd…
Dus een avondje garnalen pellen moet je er voor overhebben.
Maar alleen al omdat je weet hoeveel liefde je er in hebt gestoken, smaken ze nog 100x beter.
Voor 10 à 12 stuks
Bereiding: 1 uur + 1 nacht rusten

Wat heb je nodig?
700g ongepelde grijze garnalen (of 250 g gepelde)
200 g boter
250 g bloem
4 dl garnalenfond (zie stap 2)
50 g gryerekaas
2 kl tomatenpuree
3 eieren
1/2 citroen
bloem
paneermeel
olijfolie
nootmuskaat
peper
Voor de garnalenfond
* 1 ui
* 1 glas droge witte wijn
* koppen en staarten van de garnalen
Wat moet je doen?
Pel de garnalen, hou koppen en pantsers apart voor de fond.
Snipper de ui en stoof hem in boter. Doe er de garnaalresten bij en blus met de wijn. Vul aan met water tot alles onderstaat. Laat 40 minuutjes zachtjes koken. Zeef en hou 1/2 l apart (vries de rest in-dat kan je de volgende keer gebruiken als je eens geen zin hebt om garnalen te pellen)

 
Smelt de boter. Doe er de bloem bij en laat even sudderen. Doe er al roerend de garnalenbouillon en de tomatenpuree bij. Roer er de 3 eierdooiers door en het sap van 1/2 citroen. Vermeng met de kaas en de garnalen. Kruid met peper, nootmuskaat en zout.
Strijk 2 cm (dikte) uit op een met plasticfolie bedekte schaal en laat een nachtje rusten in de ijskast.


 
Snij de garnalenpasta in vierkantjes , rechthoekjes of steek er rondjes uit. Wentel ze eerst door bloem, dan door losgeklopt eiwit en tot slot door paneermeel.

 
Bak de garnaalkroketten 3 à 4 minuten in een op 180°C verwarmde frituurpan (maximaal 4 tegelijk). Serveer ze met gefrituurde peterselie, een partje citroen en wat sla.
Uiteraard kan je ze ook invriezen… zo heb je toch altijd home-made garnaalkroketjes in huis.


 Smakelijk!

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Caroline Brouwer schreef:

    Oh, wat lekker, ik krijg er meteen trek in!

  2. Ik dus ook 😉 Ben er echt gek op!

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.