Chilikip

Het was nog eens tijd om een nieuw receptje uit te proberen van de “Delicious”.

 

In de editie van maart 2012 is de gastchef Matt Preston. Bij ons vooral bekend als jurylid bij Masterchef Australia. Imposante kerel.

 

 

Wat heb je nodig?
(voor 6)
  • 50 gr bloem , gemengd met peper en zout
  • 1 kg kippefilet (in blokjes gesneden, ong 3 cm)
  • olijfolie
  • 1 grote rode ui
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 rode parprika’s, zaadjes eruit en in stukjes van ong 1 cm
  • 1 el tomatenpuree (ik doe het met ketchup)
  • 400 gr kikkererwten (blik, uitgelekt)
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 3 rode pepers, in stukjes (zaadjes verwijderd)
  • 1 tl tabasco (ik heb ketjab manis gebruikt)
  • korianderblaadjes
voor erbij: couscous, rijst, pasta: waar je zin in hebt
Wat moet je doen?
Haal de kip door de gekruide bloem. Schud het overtollig af, en bak de stukken kip goudbruin.
Haal de kip eruit, en bak ik dezelfde pan de ui, knoflook en paprika. (2 minuten).
Voeg dan de tomatenpuree of ketchup erdoor en bak 1 minuut mee. Voeg de kikkererwten, tomaat, rode peper en tabasco toe.
Voeg de kip toe, leg het deksel erop en laat op een laag vuur 30 minuten sudderen.
Garneer voor het serveren met koriander.
Echt fantastisch gerecht!
Smakelijk.

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.