Chocopasta

… en dus geen Nutella.

Als er iets is waar ik chagrijnig van wordt is het:

  1. niet kunnen gaan lopen
  2. als er geen choco of hazelnootpasta in huis is
En dus is het altijd interessant om zelf chocopasta te kunnen maken.
Want wie lust er nu niet zo een goede ouderwetse chocopasta?

Op Njam TV kan je zien hoe Dominique Persoone deze choco maakt.
En het is echt kinderspel.

 

 Dit is mijn inzending voor het Foodblogevent juni 2012

Hoe maak je het?

Verwarm 200gr room
Verwarm hierin 200gr glucose (wel een plakkerig boeltje, een natte lepel helpt)
Giet dit over 200gr chocoladepastilles (type Callebaut donker)
En voeg dan nog 100g boter (kamertemperatuur) toe.
Alles goed mengen.

Giet in een mooi potje (potjes), laat opstijven in de ijskast.

Deze chocopasta is zeker 4 weken houdbaar…
Maar dat ga je niet kunnen testen, want hij is daarvoor al lang op!

En ook een leuk Valentijncadeautje voor de chocoholics.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Chocopasta: yum! Je Guilty Pleasure staat erbij!

  2. Sim kookt schreef:

    Wat een leuk idee zo'n heerlijk cadeautje!

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.