Klassieke kwarktaart

Deze kwarktaart staat al op mijn blog sinds 2012… en het blijft een topper. Daarom terug even in de aandacht! Het is ook ideaal voor tijdens de lentefeesten op tafel te zetten!

Ook zeer lekker met kersen of krieken (uitgelekt) in de vulling of nadien er bovenop!

kwarktaart a moi

Wat heb je nodig

Voor het deeg
150gr bloem
75gr zelfrijzende bloem
90gr boter in blokjes
55gr suiker
4 el water of citroensap
Voor de vulling
1 kg plattekaas
150gr suiker
4 eieren
1,6 dl room
45 g maizena
geraspte  schil van  1 citroen of limoen  en sap van 1 citroen

Wat moet je doen?

Deeg
Zeef bloem en zelfrijzende bloem in kom.
Wrijf de boter er doorheen. (gewoon met haak is ook in orde).
Voeg de suiker en voldoende water of citroensap toe tot er een zacht deeg ontstaat. Wikkel het deeg in folie en zet 30 minuten koel weg.
Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier en leg het in de springvorm. (26cm)
Zet 10 minuten koel weg. Prik met de vorm gaatjes in het deeg.
Vulling
 Klop de kwark en suiker romig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg de room, bloem, maïzena citroensap en citroenschil toe.
Giet de vulling in de vorm en bak 50 tot 55 minuten. (180°C voorverwarmde oven)
Laat de kwarktaart volledig afkoelen.
Variatie:
Je kan er aardbeien of krieken aan toe voegen.

smakelijkgroen

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Christine schreef:

    Lekker, ga ik eens uitproberen! Bedankt voor het recept!
    Liefs
    Christine

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.