Koningin van Sheba cake

MMM, heerlijk genieten…
Nodig
250 gr pure chocolade
150 gr suiker
150 gr boter
1 el cognac (optioneel)
1 el versgezette espresso (optioneel)
125 gr gemalen amandelen
5 eieren (gescheiden)
Werkwijze
Roer de chocolade, suiker, boter, cognac en koffie door elkaar in een vuurvaste kom en zet deze op een pan met pruttelend water; Roer af en toe tot de chocolade gesmolten en het mengsel glad is. Doe het dan over in een grote kom en roer er de gemalen amandelen doorheen. Klop de eierdooiers er een voor een door tot alles goed gemengd is
Klop met een elektrische mixer de eiwitten tot stevige pieken. Schep een grote lepel eiwit door het chocolademengsel en nadien de rest van het eiwit.
Schep de bereiding in een ingevet cakeblik van 20×20 centimeter, waarvan de bodem bekleed is met bakpapier.
Bak de cake 45 tot 50 minuten bij 180° of tot hij stevig is dat hij iets ingedrukt kan worden. (maar nog wel zacht in het midden).
Koningin van cake Sheba
oorspronkelijk Franse gâteau DE La reine Saba, een chocoladecake, wordt genoemd voor tiende-eeuw-BC Afrikaans Koningin van Sheba, beroemde gast van Koning Solomon van Israël.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Photo-copy schreef:

    is dat dan zoiets brownie achtigs? Klinkt in elk geval lekker. 😉

  2. Moran schreef:

    @ photo-copy
    ja dat is het inderdaad: brownie-achtig
    en eigenlijk ook weer niet zo zwaar.

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.